Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hazatértek a Balkánról

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2012. március 9. 16:32

„A Balkán számunkra az egyik legfontosabb hadszíntér, ahol a béke nagyon is törékeny. Kiemelt feladatunk a stabilizációs folyamatokban való aktív szerepvállalás” – hangsúlyozta Sáfár Albert dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság légierő haderőnem főnöke az elmúlt fél évben az egyesített balkáni hadszíntéren egyéni beosztásban szolgálatot teljesített állomány visszafogadó ünnepségén március 9-én, pénteken Székesfehérváron.

1595932535
Sáfár Albert kiemelte: a békefenntartó katonák legnemesebb feladata hozzájárulni egy háborútól, félelemtől mentes élet megteremtésének folyamatához.

A dandártábornok szerint korunk globalizációs tendenciái nagymértékben megváltoztatták a világ biztonsági környezetét, és ez folyamatos kihívások elé állítja hazánkat is.

Magyarország biztonságának kérdése nem határainkhoz kötött – fűzte hozzá.

„Az egész emberiség számára fenyegetést jelent a terrorizmus, a tömegpusztító fegyverek és az ezek előállításához szükséges technológiák terjedése" – mondta a parancsnokhelyettes.

A most hazatért állományhoz szólva leszögezte: a katonák az elvárásoknak megfelelően hajtották végre feladataikat, s hozzájárultak hazánk és önmaguk pozitív megítéléséhez.

„Külön köszönöm Gulyás Zoltán dandártábornok szolgálatát, amelyet katonadiplomáciai sikerként értékeltek elöljáróink" – fogalmazott Sáfár Albert, utalva arra, hogy a tábornok az elmúlt fél évben az EUFOR-misszió törzsfőnöke volt. 

Az ünnepségen a légierő haderőnem főnöke elismeréseket adott át a hazatért állomány tagjainak.

 

1595932535

Fotó: A szerző felvételei