Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hétvégén is folytatódtak a nyugállományú katonák és honvédségi nyugdíjasok részére szervezett fórumok

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2021. július 11. 16:49

Erdőbényén folytatódott július 10-11-én az a fórumbeszélgetés-sorozat, amelynek keretében Benkő Tibor honvédelmi miniszter nyugállományú katonákkal és honvédségi nyugdíjasokkal találkozott. A miniszter hangsúlyozta, hogy szükség van a nyugállományú bajtársak segítségére.

Erdőbénye (5)

A tárca vezetője a Miskolc és Nyíregyháza térségéből érkező nyugállományúaknak beszámolt a honvédséget érintő aktuális témákról, majd ezt követően kötetlen beszélgetést folytatott a jelenlévőkkel, és megválaszolta a nyugállományú bajtársakat és egyesületeket érintő kérdéseket. Szó esett a haderőfejlesztés előttünk álló lépéseiről, a katonai életpálya fontosságáról, az oktatás, képzés, kiképzés és pályára irányítás témaköreiről. A jelenlévők kifejtették véleményüket a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részleteiről és a honvédség jövőbeli terveiről.

A miniszter hangsúlyozta, a honvédelem kérdése közös ügyünk, így, ha eredményesek szeretnénk lenni, mindannyiunknak tennünk kell érte. Hozzátette: a nyugállományú bajtársakról való gondoskodást magasabb szintre kell emelni, hiszen hatalmas szükség van a nyugállományú katonák és honvédségi nyugdíjasok tapasztalataira, gyakorlati felkészültségére és elkötelezettségére, amivel a jelenleg aktív állományt tudják segíteni. Kérte a jelenlévőket, hogy továbbra is támogassák a honvédség folyamatos fejlődését, legyenek részesei ők is az előre mutató fejlődési folyamatnak.

Erdőbénye (6)

Benkő Tibor rámutatott, hogy a program két részre osztható: egyik eleme a haderőfejlesztés, amely magába foglalja a technikai eszközök beszerzését és azok rendszerbe állítását, a hazai védelmi és hadiipar újraélesztését, illetve kutatás-fejlesztést és innovációt. A másik részének középpontjában a katona és a katonai életpálya fejlesztése áll. Ezzel szorosan összefügg az a nyugállományú katonákat és honvédségi nyugdíjasokat támogató program is, amelyet az érintettekről való gondoskodás céljából dolgozott ki a tárca.

A miniszter zárásként összegezte: amennyiben elérjük céljainkat, akkor Magyarország a térség meghatározó és ütőképes haderejévé válhat. Ehhez összefogásra, közös gondolkodásra van szükség, amelyre a nyugállományú bajtársak nyitottak.

Kapcsolódó cikkek