Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelmi miniszter

Juttatásokról szóló megállapodások aláírása (5)

Továbbra is az ember áll a középpontban

2020. december 3. 14:15

Aláírta a megállapodást a Honvédelmi Minisztérium és a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum a jövő évi, elsősorban illetményen kívüli juttatásokról. A részletekről Benkő Tibor honvédelmi miniszter számolt be december 3-án, Budapesten.

MH Anyagellátó Raktárbázis Központi Raktára (10)

A 21. századba lépett a katonai logisztika

2020. december 1. 15:34

Átadták az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) Központi Raktárát december 1-jén, kedden, a Veszprém megyei Szentkirályszabadján. A logisztikusok napján megtartott rendezvényen jelen volt Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka, dr. Juhász Roland, a Miniszterelnöki Kormányiroda állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkára, valamint a Magyar Honvédség logisztikai vezetői.

Pozsony3

Légtérrendészeti megállapodás Szlovákiával

2020. november 30. 14:54

A kormányközi megállapodás nemcsak Magyarországnak és Szlovákiának jó, hanem erősíti a NATO képességét is, hiszen a két ország légtere egyben NATO-légtér is – jelentette ki Benkő Tibor honvédelmi miniszter, miután szlovák kollégájával aláírta a két ország közötti légtérrendészeti megállapodást november 30-án, hétfőn Pozsonyban.

EU VÉD min1

EU védelmi miniszterek videókonferenciája

2020. november 20. 15:59

Videótelekonferencia keretében került sor az Európai Unió Külügyek Tanácsa védelmi miniszteri ülésére november 20-án, pénteken, melyen Benkő Tibor honvédelmi miniszter vett részt. Az ülés margóján rendezték meg Európai Védelmi Ügynökség irányító testületi ülését, amelyen pedig Szabó István, honvédelmi államtitkár képviselte hazánkat.

indexkép

Teljessé válik a haderő légi szállítási képessége

2020. november 17. 21:20

A közép-európai régió legmodernebb hadszíntéri szállítórepülőgép-képességével rendelkezik majd a Magyar Honvédség azon két KC-390 révén, amelyeknek beszerzéséről november 17-én írták alá a megállapodást a Honvédelmi Minisztériumban.

LALA3208

KC-390-es hadszíntéri szállító repülőgépeket vásárol a Magyar Honvédség

2020. november 17. 18:34

Két brazil gyártmányú katonai szállító repülőgép beszerzéséről írt alá szerződést november 17-én, kedden Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka és Jackson Medeiros De Farias Schneider, a brazil Embraer Defense and Security cég elnöke.

LALA3175

Olimpiai bajnok kardvívót köszöntött születésnapján a honvédelmi miniszter

2020. november 17. 17:37

85. születésnapja alkalmából adományozott elismerést Pézsa Tibor olimpiai és kétszeres világbajnok, hatszoros magyar bajnok kardvívó, nyugállományú alezredesnek november 17-én, kedden dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

20201115_Benkő_Tibor

Benkő Tibor: hétfőtől 93 kórházban lesznek ott a katonák

2020. november 15. 21:45

Hétfőtől 93 kórházban lesznek ott a katonák, hogy segítsék a koronavírus-járvány elleni védekezés során az egészségügyi feladatok ellátását - mondta a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna november 15-ei, vasárnap esti műsorában.

dán nagykövet

Bemutatkozó látogatáson fogadta a dán nagykövetet a honvédelmi miniszter

2020. november 12. 17:41

Dánia fontos partner, akivel mind az Európai Unióban, mind a NATO-ban együttműködésre törekszünk – jelentette ki Benkő Tibor, miután november 12-én, csütörtökön bemutatkozó látogatáson fogadta Erik Vilstrup Lorenzent, a Dán Királyság budapesti nagykövetét. A találkozóra Dánia és Magyarország diplomáciai kapcsolatai felvételének 100. évfordulója napján került sor.

japán nagykövet1

A leköszönő japán nagykövetet fogadta a honvédelmi miniszter

2020. november 12. 14:22

Az ázsiai régióban Japán hosszú idő óta stratégiai partnere Magyarországnak – jelentette ki Benkő Tibor honvédelmi miniszter november 12-én, csütörtökön, miután búcsúlátogatáson fogadta Sato Kuni japán nagykövetet.