Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelmi miniszter

Hét párti egyeztetés HM1 KLAC5275

Hétpárti egyeztetés a Honvédelmi Minisztériumban

2021. május 8. 17:02

Magyarország honvédelmi minisztere a Kormány képviseletében hétpárti egyeztetésre hívta a parlamenti frakciók vezetőit annak érdekében, hogy még a parlamenthez történő benyújtás előtt beszéljék és vitassák meg az ország biztonságát és állampolgárainak védelmét, illetve érdekeit szolgáló, úgynevezett védelmi és biztonsági feladatok összehangolásáról, valamint a különleges jogrend idején bevezethető intézkedésekről szóló törvényjavaslatot. Az egyeztetésen az ellenzéki pártok nem képviseltették magukat, de a Fidesz és KDNP frakció észrevételeivel és javaslataival sikerült a törvénytervezetet kiegészíteni és módosítani.

szlovén1

Benkő Tibor búcsúlátogatáson fogadta a szlovén nagykövetet

2021. május 7. 19:54

„Közös érdekünk, hogy a Szlovénia és Magyarország között kialakult jó kapcsolat továbbra is fennmaradjon, illetve egyes területeken tovább erősödjön” – jelentette ki dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter, miután búcsúlátogatáson fogadta május 7-én, pénteken a leköszönő szlovén nagykövetet, dr. Robert Kokaljt.

i1

Állami elismeréseket adtak át a Honvédelmi Minisztériumban

2021. április 29. 16:20

A Honvédelmi Minisztériumban április 29-én tartották a tavaly és 2021-ben elmaradt állami kitüntetések átadását. Az eseményen Németh Szilád parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes köszöntötte az elismerésben részesülteket.

HM_állami_kitüntetések (2)

„Tőlünk függ minden, csak akarjunk!”

2021. április 29. 14:26

Katonának lenni, a hazát szolgálni nem csupán szakma, hanem az egyik legnemesebb hivatás, elköteleződés - mondta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes április 29-én, csütörtökön, Budapesten, a 2020-ban és 2021. március 15-én elmaradt állami kitüntetések átadásán.

20210426-USA-ugyvivo (3)

Az Amerikai Egyesült Államok nagykövetségének ideiglenes ügyvivőjét fogadta a honvédelmi miniszter

2021. április 26. 17:00

A közelmúltbeli amerikai adminisztrációváltás nem befolyásolja a védelmi együttműködésünket, katonai kapcsolataink kiválóak és azon vagyunk, hogy ez a jövőben is folytatódjon – jelentette ki Benkő Tibor honvédelmi miniszter, miután április 26-án, hétfőn hivatalában fogadta Marc Dillardot, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivőjét.

Korom_vzds_évértékelő (2)

2021-ben is az országvédelem az első

2021. április 20. 20:21

A hagyományoktól eltérően, a járványügyi helyzet miatt online térben tartotta meg évértékelő és feladatszabó értekezletét Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka április 20-án, Budapesten, amelyhez ezúttal videókonferencián keresztül kapcsolódtak be a katonai-stratégiai szintű vezetők és az alakulat parancsnokok az ország több pontjáról. A megbeszélésen részt vett Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter is, a Honvédelmi Minisztérium Manfred Wörner terméből csatlakozva.

35.otdk

A tudás hatalma felelősséget is jelent

2021. április 19. 18:12

A tudományos diákköri tevékenység a tudóssá válás legfontosabb kezdeti színtere és hetven éve meghatározó eleme a hazai felsőoktatásnak - jelentette ki Benkő Tibor honvédelmi miniszter a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Had- és Rendészettudományi Szekciójának online megnyitóján, április 19-én, hétfőn, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE).

LALA8058

Az ukrán nagykövetet fogadta a honvédelmi miniszter

2021. április 16. 18:03

Hivatalában fogadta Ljubov Vaszilivna Nepop nagykövet asszonyt Benkő Tibor honvédelmi miniszter április 16-án, pénteken.

Koreai nagykövet látogatása (1)

A Koreai Köztársaság nagykövetét fogadta a honvédelmi miniszter

2021. április 15. 17:44

A Koreai Köztársasággal a kétoldalú védelmi együttműködés erősítésében és továbbfejlesztésében vagyunk érdekeltek, ezzel összhangban megerősítjük az elért eredményeket és elkötelezettségünket az együttműködés folytatása és továbbfejlesztése iránt – jelentette ki Benkő Tibor honvédelmi miniszter, miután bemutatkozó látogatáson fogadta április 15-én, csütörtökön Park Chul-min-t, Dél-Korea új budapesti nagykövetét.

20210410-puspokszenteles (29)

Püspökké szentelték Berta Tibor dandártábornokot

2021. április 10. 21:15

Ünnepi szentmisén szentelték püspökké és iktatták be Magyarország katonai ordináriusává Berta Tibor dandártábornokot, a Honvédelmi Minisztérium Tábori Lelkészi Szolgálat Katolikus Tábori Püspökség katolikus tábori püspökét, április 10-én, szombaton, a budapesti Szent István Bazilikában.