Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A bemutató napokra készülnek

Szöveg: Szűcs László |  2009. szeptember 8. 16:16

Folyamatosan épül és szépül a Bevetési Irány 2009 gyakorlat tábora, valamint környéke. A műszaki katonák például már most megkezdték a szeptember 14-i szakmai nap és a szeptember 15-i fő látogatói napra az alakulótér környékének rendbe tételét és csinosítását.

Egy rajnyi katona és egy Komatsu földmunkagép dolgozott serényen kedden kora reggel a Bevetési Irány 2009 gyakorlatnak helyet adó tábor szélén. Az itt kijelölt alakulótérnek ugyanis nagy szerepe lesz majd a szeptember 14-i szakmai napon és a szeptember 15-én megrendezendő fő látogatói napon. A felsorakozott állomány előtt ugyanis itt fogadják majd e két nap kiemelt vendégeit, például Sólyom László köztársasági elnököt, Bajnai Gordon miniszterelnököt és Szekeres Imre honvédelmi minisztert.

A debreceni MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyen települt Művelettámogató Műszaki Zászlóalj biztosító szakaszának katonái az alakulótér tribünjének környékét csinosították éppen, amikor arra jártunk. Nadicsán László főtörzsőrmester, a „kis csapat" rangidőse a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: műanyag lapokból álló járdát építenek a tribün mellé, amely alatt azonban szükséges kiszintezni a talajt. Ezt csinálják most éppen a katonák. A járda egyébként azért kell, mert egy esetleges eső könnyen sártengerré változtathatja az alakulótér környéki poros területet.

1595891119
 

1595891119
 

Fotó: Szűcs László