Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„A természet kincsei”

Szöveg: honvedelem.hu |  2011. június 6. 14:52

A győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred főtörzsőrmesterének, Tunyogi Bálintnak újabb kiállítását nyitották meg június 2-án késő délután Pápán a 60 esztendős pápai Pedagógus Művelődési Ház jubileumi programjai keretében. A kiállítás, mely „A természet kincsei” – címet viseli, az alkotó természeti témájú festményeit mutatja be zömmel, ezzel is tisztelegve az Erdők Nemzetközi Éve előtt is.

1595919914
Az autodidakta katonaművész hobbijaként a festészetet közel egy évtizede űzi, kedves témája a természet, de szeret készíteni portrékat és fantáziaképeket is. A tehetséges főtörzsőrmester tagja több alkotói közösségnek, valamint a Honvédelmi Minisztérium szervezésében több ízben szerepelt alkotótáborokban, illetve külföldön, például Lengyelországban; nemrégiben pedig Indiában is lehetősége nyílt az alkotótársak műveivel való megismerkedésre.

Tavasszal a Manekraj Művészettámogató Alapítvány alkotótáborában, Jodhpurban nyolc magyar festőművésszel járt Indiában. A művészek a táborban készített festményeikkel fizettek a szállásért, alkotásaikat kiállításon mutatták be. Még a jodhpuri maharadzsa is meghívta őket palotájába.

A június 2-i tárlatmegnyitón a városi vegyeskar adott műsort, majd Schmidt Dezsőné alapítványi elnök és Kerecsényi Zoltán intézményvezető méltatta a fiatal képzőművészt. Kerecsényi Zoltán kiemelte, minden művész – így Tunyogi Bálint is – a téma megválasztásától kezdve a megkomponálásig több fajta technika felhasználásával önmagát, belső énjét, érzéseit hozza alkotásaiban, amelyek így válnak „hidakká" lélektől lélekig.

A dunántúli kisváros szívében álló kultúrintézményben két hétig lehet megtekinteni „A természet kincsei" kiállítást.

1595919914