Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Átvették diplomáikat a Zrínyi végzősei

Szöveg: hm.gov.hu |  2010. július 17. 12:59

A 2010-ben végzett hallgatók ünnepélyes diplomaosztó és kibocsátó ünnepségét rendezte meg szombaton a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem. Az intézmény felsőfokú vezetőképző tanfolyamán, az alapképzésben és mesterképzésben, valamint a főiskolai képzésben összesen 687 fő tett záróvizsgát, közülük 341 fő kap diplomát.

A diplomaosztó ünnepségen dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter kijelentette: „Az oktatás nem üres vödröket töltöget, hanem lángra lobbantja a tüzet".

Mint mondta, a hallgatók nem egyszerűen egy szakmát szereztek meg a közszolgálati egyetemen, hanem egy hivatás, egy küldetés gyakorlásához szükséges képességet és tudást. A honvédelmi miniszter kifejtette: a kormány egyik legfontosabb célja, hogy megújítsa a honvédelem rendszerét, nemcsak a Magyar Honvédséget, hanem a tágabb értelemben vett teljes védelmi szférát. Hozzátette: céljuk az, hogy a közvélemény újra bízzon a közszolgálatában dolgozókban, akik munkájukat morálisan, bátran és feddhetetlenül, hozzáértéssel és elkötelezetten végzik.

1595904637
„Ebben fontos szerepük van önöknek is. Munkára hívom önöket. dolgozzunk együtt Magyarországért, dolgozzunk együtt ezért a nemzetért", hangsúlyozta a miniszter, majd hozzátette: „Továbbra is kiemelt szerepet szánunk az egyetemnek. Tájékozódtam, tehát tudom, bízhatok önökben. Bízhatok az önök tudásában, tapasztalatában, szakmai hozzáértésében, morális tartásában. Az egyetem oktatóinak feladatul szabom, hogy folyamatosan képezzék magukat, legyenek egyre jobbak saját tudományuk területén. Ennek érdekében arra bíztatom önöket, hogy vegyenek részt a hazai és nemzetközi gyakorlatokon, látogassanak el és tartsanak fenn gyümölcsöző szakmai kapcsolatot a Magyar Honvédség alakulataival, jelentkezzenek missziós feladatok teljesítésére", mondta a miniszter.

„Azt várom és elvárom önöktől, hogy járjanak elől jó példával, ápolják a nemzeti hagyományokat, és morális tartásukkal erősítsék hallgatóikat. Törődjenek tanulmányi előmenetelükkel, figyeljenek a sorsok alakulására".

Hende Csaba beszédében kiemelte a vezérkari tanfolyam munkáját. Mint hangsúlyozta, tizenöten végezték el ezt a képzést. Közülük kiemelte Farkas Imre ezredest, aki a legkiválóbbnak járó Primus inter pares díjat (jelentése: első az egyenlők között) vehette át az ünnepségen.

A miniszter beszéde után az oklevelek átadására került sor.

A rendezvényen dr. Lakatos László mérnök vezérőrnagy, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem főtitkára tett jelentést, melyben – ismertetve a végzősök számát – rámutatott többek között arra is, hogy az egyetem két doktori iskolájában a képzési időszakban összesen 46 főt avattak doktorrá.

Az ünnepségen ezt követően Bene Viktória főhadnagy, frissen végzett hallgató búcsúszavait hallgathatták meg a jelenlévők.

A diplomaosztó állófogadásán Benkő Tibor altábornagy, a Honvédelmi Minisztérium Honvéd Vezérkar főnöke pohárköszönőjében úgy fogalmazott: van, aki első, van, aki több diplomás hallgatóként ült az egyetem sorai között és vette át legújabb diplomáját. „Nagy küzdelem, de mindenkinek úgy kell gondolkodni és érezni, hogy a tudás, amit megszereztek, elsősorban a mának szól. Ezt a tudást, képességet, képesítést tovább kell fejleszteni. Ne feledjék, hogy diplomájukkal ezt az országot, az ország állampolgárait, a nemzetet szolgálják" – jelentette ki a vezérkari főnök.

 

1595904638
1595904638
1595904638
1595904638
1595904638
1595904639
1595904639

Szöveg: Kánya Andrea
Fotók: Dévényi Veronika