Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az egyetemen és a vezérkarfőnöknél járt az NKE rektora

Szöveg: Szűcs László |  2011. december 5. 19:51

Bemutatkozó látogatáson járt a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen és dr. Benkő Tibor vezérezredesnél, a Honvéd Vezérkar főnökénél dr. Patyi András december 5-én, hétfőn. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem kinevezett rektorát elkísérte dr. Szarka Gábor, a Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnöke is.

1595928335
A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen tett bemutatkozó látogatást december 5-én, hétfőn a kora délutáni órákban dr. Patyi András, a 2012. január 1-jétől működő Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) kinevezett rektora.

A leendő felsőoktatási intézmény vezetőjét dr. Szarka Gábor, a Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnöke és helyettesei kísérték el a ZMNE Hungária körúti objektumába.

Ezt követően – ugyancsak hétfőn délután – az NKE rektorát és helyetteseit irodájában fogadta dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke. A találkozón részt vett a tárca kabinetfőnöke is.

Szarka Gábor a megbeszélés elején elmondta: a jövő év első napján megalakuló Nemzeti Közszolgálati Egyetem három fenntartójának közös döntése alapján sikerült megtalálni a rektort, aki november 29-én a Sándor-palotában vehette át megbízólevelét a köztársasági elnöktől. Ezt követően a kabinetfőnök ismertette a rektor szakmai életútját.

Patyi András bemutatkozásában hangsúlyozta: az új egyetem létrehozásának utolsó stádiumában vannak, január 1-jén egy jól szervezett felsőoktatási intézmény kezdheti meg működését. A rektor ezt követően bemutatta helyetteseit a Honvéd Vezérkar főnökének.

Benkő Tibor vezérezredes rövid köszöntője után a Magyar Honvédség aktuális helyzetéről és nemzetközi szerepvállalásairól tájékoztatta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem vezetőit.

 
1595928336
 
1595928336

 
 Fotó: Galovtsik Gábor