Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Balesetben meghalt két magyar katona Afganisztánban

Szöveg: kormany.hu |  2011. május 17. 15:43

Május 17-én, magyar idő szerint 10.15 órakor a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) konvojának egy gépjárműve felborult. A közúti baleset következtében kettő magyar katona életét vesztette, négy társuk megsérült.

Az MH PRT logisztikai szállítást végzett, amikor Mazar-e Shariftól mintegy 15 kilométerre előzés közben az egyik M-RAP MaxxPro típusú, speciális, aknák elleni védelemmel ellátott, páncélozott személyszállító gépjármű felborult.

A gépjárműben összesen 6 fő utazott, egy fő a helyszínen, egy katona kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe. További egy fő súlyos-életveszélyes, egy fő súlyos, de nem életveszélyes, kettő fő könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az elhunyt és sebesült katonák hozzátartozóit a történtekről a Magyar Honvédség tájékoztatja. A honvédelmi miniszter, a Honvéd Vezérkar főnöke, valamint a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka részvétét fejezte ki az elhunytak családjainak.

Hende Csaba honvédelmi miniszter a történtekről tájékoztatta a Magyar Köztársaság elnökét, a miniszterelnököt, valamint az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnökét és a parlamenti pártok frakcióvezetőit.

(HM Sajtóiroda)