Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Békefenntartók búcsúztatója

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. március 7. 11:21

Az MH Műveleti Központ a Sínai-félszigeten állomásozó Többnemzeti Erők és Megfigyelők (MFO) békefenntartó misszióba kiutazó váltóállomány kibocsátó ünnepségét tartotta március 6-án. A Honvédelmi Minisztériumban tartott rendezvényen Domján László ezredes, az MH Műveleti Központ parancsnok helyettese köszöntette a március 9-én kiutazó tíz katonát és öt rendőrt, akik egy éves külszolgálatot teljesítenek majd.

A parancsnok beszédében kihangsúlyozta, hogy a Magyar Honvédség 2008-ban új képességekkel jelenik meg a béketámogató műveletekben.

A szövetségi rendszerben is elismert, ambiciózus szerepvállalás alapvető feltétele az a tapasztalat, amelyet béketámogató műveletekben és azok nemzeti támogatásában szereztek katonáink az elmúlt 15 évben. Az MFO magyar kontingensébe most kiutazókat – a misszió megemelt készültségi helyzete miatt – pontos és feszes szolgálatellátásra, egymás segítésére szólította fel Domján ezredes.

Az ünnepségen részt vett az MH Összhaderőnemi Parancsnokság képviseletében Topor István alezredes, az MH Béketámogató Kiképző Központ megbízott parancsnoka, Szomolányi Sándor őrnagy, illetve a felkészítésért felelős Horváth Géza főtörzsőrmester, valamint az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Nemzetközi Oktatási Központ képviseletében Szabó Miklós nyugállományú rendőr alezredes. Õ a rendezvény végén mondott pohárköszöntőjében problémamentes szolgálatteljesítést kívánt a kiutazó állománynak, felhívta figyelmüket az egység megtartására. Megköszönte a honvédelmi tárcával való sikeres, magas színvonalú évek óta fennálló együttműködést, amivel biztosítani tudja a két minisztérium a magyar katonai rendész kontingens szakirányú, misszióorientált felkészítését.