Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bővítenék a magyar-német katonai együttműködést

Szöveg: kormany.hu |  2012. május 3. 13:45

A magyar−német katonai együttműködés bővítésének lehetőségeiről tárgyalt Hende Csaba honvédelmi miniszter Christian Schmidttel, a Német Szövetségi Védelmi Minisztérium parlamenti államtitkárával.

Az egyeztetésen szó volt egy logisztikai megállapodás lehetőségéről, amelyet a 2014-ben esedékes afganisztáni csapatkivonások tesznek majd időszerűvé.

A magyar−német katonadiplomáciai kapcsolatok kiemelkedően jónak számítanak. Az utóbbi években a kapcsolatok intenzitása tovább nőtt, elsősorban az afganisztáni és a koszovói műveleti területen történő együttműködésnek köszönhetően. A német féltől az Afganisztánban tevékenykedő MH Tartományi Újjáépítési Csoport (PRT) kapott már egyebek mellett kevlársisakokat és műveleti laptopokat is. A honvédség pedig egészségügyi „szakállománnyal" segít a németeknek Afganisztánban és Koszovóban.

A német politikus Hende Csaba meghívására két napra érkezett Budapestre. Csütörtökön a biztonságpolitika aktuális kérdéseiről tart előadást az Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetemen.

 (MTI)

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária