Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Értékelő feladatszabó értekezlet a győri Arrabonánál

Szöveg: Cseszreginé Csekei Judit százados |  2011. március 23. 15:32

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred parancsnoka, Kovács Ferenc mk. ezredes március 22-én értékelte az ezred 2010. évi feladatait, és meghatározta az ezred előtt álló 2011. évi fő feladatokat. A rendezvényen részt vett Pintér Zoltán vezérőrnagy, az Összhaderőnemi Parancsnokság légierő haderőnem főnöke (pkh.) és Tóth Zoltán főtörzszászlós, az Összhaderőnemi Parancsnokság (továbbiakban ÖHP) vezénylő zászlósa. A Honvédelmi Minisztérium Közgazdasági és Pénzügyi Hivatal képviseletében Horváth Attila alezredes jelent meg.

A 2010. év értékelése előtt a parancsnok ismertette az elöljáró a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezredre vonatkozó értékelését. Az ÖHP parancsnok az ezred 2010. évi feladatainak végrehajtását összességében jóra értékelte, kiemelte, hogy az ezred őrizze meg azt a szellemiséget, ami mindennapjait jellemzi, és példaképül állította más katonai alakulatok elé. Ezután összhangban az elöljáró értékelésével Kovács ezredes területenként és alegységenként ismertette az ezred 2010. évi feladatainak végrehajtását. A parancsnok az értékelés végén kiemelte, hogy az ezred erős oldala a nehéz és váratlan feladatokban történő példaértékű összefogás és a gyakorlati feladatok kiemelkedő teljesítése. Az ezred 2010. évi össztevékenységét az alakulat parancsnoka az elöljáró értékelésével megegyezően jóra értékelte.

Kovács ezredes a takarékossági szempontok maximális figyelembevételével 2011. évre fő feladatként a NATO képesség-ellenőrzést, a SHORAD 2011 légvédelmi rakéta éleslövészet végrehajtását, valamint a Magyar Honvédség által szervezett különböző gyakorlatokon való részvételt szabta meg. Külön hangsúlyt fektetett arra, hogy ebben az évben javítani kell a személyi állomány fizikai állapotának felkészültségén. Az értekezlet végén Pintér vezérőrnagy az ÖHP nevében megköszönte az elvégzett munkát és sok sikert, katona szerencsét kívánt az ezred állományának a 2011. évi feladatok végrehajtásához.

 

 
 Fotó: a szerző felvételei