Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

HM PRKF: tájékoztató és munkaértekezlet

Szöveg: Zilahy Tamás |  2012. január 25. 13:40

Ez év január elsejével jött létre a Honvédelmi Minisztérium Protokoll, Rekreációs és Kulturális Főigazgatóság (HM PRKF), amelynek első tájékoztató értekezletét dr. Szarka Gábor, a Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnöke hívta össze január 25-ére, szerda reggelre a fővárosi Hotel Hadikba.

1595930476
A tájékoztató értekezleten dr. Papp György Bálint, a HM PRKF főigazgatója köszöntötte a résztvevőket, kijelentve, hogy az új főigazgatóság nem kívánja átvenni a korábbi rossz szokásokat, egy teljesen új rendet alakít ki, amihez kérte a jelenlévők segítségét is.

Dr. Szarka Gábor, a Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnöke a mintegy hatvan berendelt és meghívott előtt kijelentette: „Örülök a változásnak. Az átalakítás után új munka kezdődött, vége a régi, rossz beidegződéseknek, csökkent a bürokrácia és vége a kiszervezések időszakának. A régi rendszer megbukott, az új szervezet képes lesz valóban hatékonyan és takarékosan működni."

A kabinetfőnök szólt a 74/2011. (VIII. 8.) HM-utasításról, annak egységes értelmezéséről, az abban foglaltak pontos végrehajtásának fontosságáról. Leszögezte: a megrendelők és a megrendelést végrehajtók számára egyaránt nélkülözhetetlen az utasítás teljes ismerete, a határidők precíz betartása. Nem mindegy ugyanis, hogy egy-egy repülőjegyet mennyiért vásárolnak meg, vagy egy-egy szállást milyen áron tudnak lekötni. 

1595930476
Elhangzott: a racionalizálásokkal már tavaly is sikerült több százmillió forintos megtakarítást elérni, s idén is az a célkitűzés, hogy kisebb ráfordítással, de mindenképpen színvonalas ellátást biztosítsanak az érintetteknek. Ha az adott katonai szervezet, intézmény nem tud egymaga megbirkózni a protokolláris tennivalókkal, kérje időben a főigazgatóság szakembereinek segítségét.

Szarka Gábor végezetül azt kérte a protokollterület jelen lévő képviselőitől, hogy szakmai kérdésekben legyenek tanácsadói a katonai szervezetek parancsnokainak, az intézmények vezetőinek.

Ezt követően tájékoztatók hangzottak el a különböző fontos területeket érintő kérdésekről. Sossey Alaoui Edit őrnagy, a HM PRKF delegációs és rendezvényszervező osztályvezető-helyettese a delegációkkal, a vendéglátással kapcsolatos témákról szólt. Horváth Tamás alezredes, gazdálkodási osztályvezető a pénzügyi, anyagi kérdésekkel foglalkozott; Koós Hajnalka főhadnagy az utaztatásról, a jegy-és szállásfoglalásról, Dolányi Sándor alezredes, támogató osztályvezető pedig a logisztikai teendőkről, azaz a tolmácsokkal, fordítókkal, járművekkel kapcsolatos kérdésekről beszélt.

Befejezésül Boros Iván, a Hotel Hadik igazgatója mutatta be a létesítményt, valamint az Istenhegyi úti vendégházat és ismertette új működési rendjüket.

1595930478

 Fotó: Tóth László