Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédségi tankergépjármű segítette a tűzoltókat

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2012. május 2. 12:25

Tankergépjárművel segítette a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis a bugaci erdőtűz oltásában részt vevő tűzoltók munkáját.

1595935210
Május 2-ai, szerda reggeli információk szerint még mindig nem tudtak levonulni a tűzoltók a bugaci Nagyerdő környékéről, ahol április 29-én erdőtűz alakult ki, és mintegy 1100 hektáron pusztítottak a lángok. Az erdő még mindig izzik, füstöl, és kisebb égések is előfordulnak itt-ott. A tűz kiújulását, a kisebb tüzek továbbterjedését megelőzendő továbbra is majdnem ötven tűzoltó őrzi a szóban forgó területet.

Mint arról a honvedelem.hu is beszámolt, a Magyar Honvédség egyik Mi–17-es típusú helikoptere is részt vett az erdőtűz oltásában: miután a munkálatokat erős szél nehezítette, a tűzoltóság kérte a Honvédelmi Minisztérium segítségét is.

A katasztrófavédelem május 1-jén, kedden ismét a honvédséghez fordult: ezúttal az oltási műveletekben részt vevő tűzoltójárművekhez volt szükségük megfelelő tankergépjárműre, hogy folyamatosan és zökkenőmentesen biztosítsák azok üzemanyag-ellátottságát – tudtuk meg Tóth Róberttől, a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis kommunikációs munkatársától. A repülőbázis ehhez egy URAL 4320-as típusú, 5 köbméter kapacitású tankerjárművet bocsátott rendelkezésre.

Fotó: katasztrofavedelem.hu