Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Karl A. Lamers értékeli hazánk törekvéseit

Szöveg: kormany.hu |  2011. november 3. 18:44

Aktuális kérdésekről folytatott megbeszélést Hende Csaba honvédelmi miniszter dr. Karl A. Lamers-sel, a NATO Parlamenti Közgyűlés elnökével november 3-án, csütörtökön a minisztérium Manfred Wörner termében.

Karl A. Lamers a budapesti NATO-konferencia napján látogatott el a Honvédelmi Minisztériumba. A találkozón részt vett – többek között – Siklósi Péter, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára, Kelemen Tas, a HM Védelempolitikai Főosztályának főosztályvezetője.

Hende Csaba és Karl A. Lamers eszmecseréjén elsősorban aktuálpolitikai, Magyarországot és a NATO-t érintő kérdésekről esett szó. A felek egyetértettek abban, hogy alapvető érdek, hogy a világgazdasági válság ne okozzon gondot a katonai képességek területén.

Elhangzott: fontos, hogy az Európai Unió és a NATO érdemi politikai és gyakorlati együttműködése erősödjön.

Afganisztánnal kapcsolatban a honvédelmi tárca vezetője elmondta: Magyarország továbbra is elkötelezett a NATO afganisztáni műveletének támogatása mellett.

Hende Csaba tájékoztatta partnerét: felkérték hazánkat a Kabuli Nemzetközi Repülőtér (KAIA) vezető nemzeti szerepének újbóli felvállalására 2012-ben.

Karl A. Lamers elismeréssel fogadta a magyar kormány, a honvédelmi tárca válság hatásainak csökkentésére irányuló törekvéseit.

1595926854
  Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária