Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Londoni hadiipari kiállítás magyar standdal

Szöveg: kormany.hu |  2011. szeptember 14. 18:29

Magyarországon a honvédelmi vezetés nagy erőfeszítéseket tesz a katonai képességek fejlesztésére vagy éppen újjáélesztésére – fogalmazott Márki Gábor újságírói kérdésére válaszolva. A Honvédelmi Minisztérium védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkára szeptember 13-án a magyar kiállítási részleget nyitotta meg.

Megnyílt Londonban a világ legnagyobb védelmi és biztonsági ipari vására (Defence and Security Equipment International) szeptember 13-án, kedden, amelyen több magyar vállalat is részt vesz. A péntekig tartó rendezvényen ezerháromszáz cég van jelen, köztük olyan nevek, mint a BAE Systems, a General Dynamics, a Lockheed Martin vagy a Finmeccanica.

A magyar kiállítási részleget kedden Márki Gábor, a honvédelmi minisztérium védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg, aki a megnyitó után az MTI-nek elmondta: a londoni rendezvényen hét magyar védelmi és biztonsági ipari cég állít ki közös standon. Márki Gábor elmondta azt is, hogy az idei vásár és a rendezvénnyel összefüggésben tartott NATO-szakkonferencia mottója a „Költséghatékony fejlesztések újszerű megközelítése".

Az MTI felvetésére, hogy az európai NATO-szövetségeseket az elmúlt időszakban bírálatok érték az Egyesült Államok és Nagy-Britannia részéről is az alacsonynak tartott védelmi kiadások miatt, a helyettes államtitkár elmondta: jelenleg a történelem egyik legkomolyabb gazdasági válságát éli át a világ, és ezt csökkenő költségvetések, ugyanakkor emelkedő árak kísérik. Magyarországon azonban a honvédelmi vezetés nagy erőfeszítéseket tesz a katonai képességek fejlesztésére vagy éppen újjáélesztésére. Márki Gábor utalt a tartalékos rendszer felállítására, vagy a londoni kiállításon is hangsúlyosan szereplő katonai egészségügy fejlesztésére.

(Forrás: MTI)