Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pilóta nélküli repülőgépek is részt vesznek a védekezésben

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2013. június 5. 13:30

A Magyar Honvédség készen áll arra, hogy ellássa a soha nem látott méretű dunai árvíz kapcsán rá háruló feladatokat, és így se emberéletben, se – lehetőség szerint – az anyagi javakban ne essen kár – mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter június 5-én Komáromban, ahol dr. Benkő Tibor vezérezredessel, a Honvéd Vezérkar főnökkel személyesen tájékozódott az árvízvédelmi munkálatokról, illetve az azokban folytatott katonai részvételről.

1595955340

Mint mondta, a honvédség a védvonalak megerősítése mellett nagyon komoly logisztikai ellátási munkát végez, és a katonák arra is felkészültek, hogy ha úgy hozza a szükség, az élet- és vagyonbiztonság megóvása érdekében egyes területekről evakuálási feladatokat is ellásson.

Hende Csaba kiemelte: újdonságot jelent, hogy a munkában a honvédség önkéntes tartalékosai is részt vesznek. Mint elmondta: ma összesen 4700 fővel nagyobb a megfelelő módon felkészített, és kiképzett, az árvízi védekezésben és az egyéb feladatokban bevethető katonák létszáma, hiszen kétezer önkéntes védelmi tartalékossal és kétezer-hétszáz önkéntes műveleti tartalékossal gyarapodott a honvédség.

„Ma reggel óta Tát polgármesterének kérésére a Honvédelmi Minisztérium részvénytársaságai által kifejlesztett pilóta nélküli repülőgépek is részt vesznek a védekezésben, légi felderítést végeznek, amíg az ár le nem vonul" – tette hozzá a miniszter.

Az Ön böngészője nem jeleníti meg a beágyazott
tartalmat…

(További részletek és fotók hamarosan!)

Fotó: Dévényi Veronika