Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

POC-ok a tetőtérben!

Szöveg: Pozsár Zoltán alezredes |  2011. július 14. 8:11

Ha valaki esetleg téves következtetéseket vonna le a címből, eláruljuk: nem rágcsálók vették be magukat a tetőtérbe, hanem a Magyar Honvédség Műveleti Tapasztalat-feldolgozó Rendszerének legfelsőbb szinteken dolgozó kapcsolattartói (angolul: POC) számára rendezett felkészítő foglalkozást az MH Műveleti és Doktrinális Központ a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai objektumának „B” épületében kialakított negyedik emeleti – azaz tetőtéri – tanácstermében.

1595921733
Az MH Műveleti és Doktrinális Központ (MH MDK) meghívására a minisztérium, a Honvéd Vezérkar és a közvetlenül alárendelt szervezetek, háttérintézmények több mint harminc képviselője vett részt a június 29-i felkészítésen. A rendezvény célja az volt, hogy a már rendszerben lévő tapasztalat-feldolgozó kapcsolattartók felfrissítsék ismereteiket a megfigyelések gyűjtésének, feldolgozásának és az elemzések végrehajtásának témakörében, az újonnan megbízott kapcsolattartók pedig ismerjék meg a tapasztalat-feldolgozás alapelveit, az MH Tapasztalat-feldolgozó Rendszerét, annak működését, jelenlegi állapotát és sajátítsák el a megfigyelések feldolgozásának folyamatát.

A megjelenteket Tamási Béla mérnök ezredes, az MH MDK törzsfőnöke üdvözölte, majd a Tapasztalat-feldolgozó és Módszertani Osztály (TMO) és az MH Összhaderőnemi Parancsnokságról érkezett szakállomány előadásai következtek. Az elméleti alapok megismerése, illetve felfrissítése után az állomány egy, a való életből vett példán keresztül gyakorolta a megfigyelés feldolgozásának, elemzésének lépéseit.

A meghívott kapcsolattartók érdeklődően, tevékenyen, mindvégig jó hangulatban vettek részt a foglalkozáson, amely Nosza Vilmos ezredes, az MH MDK TMO osztályvezetőjének értékelése szerint eredményesen járult hozzá az MH Műveleti Tapasztalat-feldolgozó Rendszerének jövőbeni hatékonyabb működéséhez.

Fotó: Nosza Vilmos ezredes