Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sikeres doktori védés

Szöveg: parbeszed.hm.gov.hu |  2011. december 2. 14:26

A Magyar Honvédség szállítórepülő- és helikopter alegységek alkalmazási lehetőségei a NATO szövetségi rendszerében címmel tartották Orosz Zoltán altábornagy doktori értekezésének nyilvános vitáját a Zrínyi Miklós nemzetvédelmi Egyetemen november 29-én. A Honvéd Vezérkar főnök-helyettese a bíráló bizottság értékelése alapján Summa cum laude minősítést kapott értekezése megvédése után.

Az eseményen részt vett dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke, Siklósi Péter, a HM védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára, Márki Gábor, a HM védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkára, prof. dr. Padányi József mk. ezredes, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem megbízott rektora, dr. Deák János nyugállományú vezérezredes, a honvédelmi miniszter főtanácsadója és még számos érdeklődő a nyilvános vitán. A bírálóbizottság elnöke prof. dr. Szenes Zoltán nyugállományú vezérezredes, egyetemi tanár, a hadtudomány kandidátusa volt.

Orosz altábornagy expozéjában értekezését ismertette, majd a bíráló bizottság által feltett kérdésekre adott válaszokat. Ezt követően a bizottsági tagok titkos szavazással, teljes egyetértésben elfogadták a Honvéd Vezérkar főnök-helyettesének értekezését.

1595928314
 
1595928315
 
1595928315

 Fotók: Krasznai-Nehrebeczky Mária