Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tárgyaltak a minisztérium és a szakszervezetek vezetői

Szöveg: hm.gov.hu |  2010. november 23. 10:55

Dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a napokban fogadta a honvédségnél működő szakszervezetek vezetőit. Időszerű kérdésekről tárgyalva az államtitkár kijelentette, hogy a tárca a szakszervezetekkel a hatályos szabályozókon alapuló együttműködésre számít, szem előtt tartva a honvédség és ezen belül is kiemelten a személyi állomány érdekeit.

Az érdekvédelmi szervezeteknek javasolta a jelenlegi együttműködési megállapodások újratárgyalását. Az államtitkár egyúttal kezdeményezte a Honvédségi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) december első felében történő összehívását. Simicskó István tájékoztatta a szakszervezeti vezetőket arról, hogy a tárca a személyi jövedelemadó-rendszer átalakításából esetlegesen adódó nettó illetménycsökkenést mindenképpen ellentételezi.

A tárgyaló felek értékelték az idei bérmegállapodást és megállapították, hogy a Honvédelmi Minisztérium teljesítette vállalásait. Az év hátralévő részében esedékes, magánnyugdíj pénztárakba történő munkáltatói támogatás átutalásainak kompenzációját a személyi állomány megkapja még decemberben, egyszeri, 15 ezer forintos étkezési utalvány formájában.

A javaslatot az érdekképviseleti vezetők elfogadták. A megbeszélés során az államtitkár tájékoztatást adott a tárca 2011. évi költségvetési lehetőségeiről. Kitért arra is, hogy jövőre a Magyar Honvédség az ideihez képest több pénzből gazdálkodhat, a többlet mintegy 8,8 százalék.

1595910351
 

Fotó: Galovtsik Gábor