Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédségi tűzszerész jármű balesete Budapesten

Szöveg: honvedelem.hu |  2011. július 14. 21:59

Július 14-én, csütörtökön, 17 óra 30 perc körül a Magyar Honvédség egyik tűzszerész járőrautója balesetet szenvedett Budapesten a XI. kerületben, a Szerémi út – Hengermalom út sarkán. A gépjárműben utazó három katona csak könnyebben sérült meg.

A szolgálatban lévő, tűzszerész járőröket szállító honvédségi T5-ös alapú, felépítménnyel ellátott Volkswagen tűzszerész gépjármű Paks irányába haladt egy ,,A" kategóriás helyszínre. A Szerémi út – Hengermalom út sarkán piros lámpánál, megkülönböztető jelzés mellett szeretett volna kifordulni, amikor jobb oldalról, feltehetően fékezés nélkül hátsó kerekének ütközött egy polgári személygépkocsi.

A tűzszerész jármű az ütközés következtében megpördült és orral beleütközött egy szabályosan félrehúzódó, a megkülönböztető jelzésnek elsőbbséget adó harmadik gépjárműnek. A tűzszerész jármű ezt követően felborult.

A járműben utazó három katona mindegyike be volt kötve, így csak kisebb zúzódásos-horzsolásos sérüléseket szenvedtek. Orvosi ellátást egyikőjük állapota sem igényelt, de a gépjármű vezetőjét – biztonsági okokból – a Honvédkórházba szállították megfigyelésre.

A járőröket parancsnokuk leváltotta, helyettük újakat állított szolgálatba, a tűzszerész gépjármű közúti forgalomra képtelenné vált.

(HM Sajtóiroda)

 
1595921747
 
1595921747

 
 Fotó: www.langlovagok.hu