Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Húsvétvárás a Kossuth laktanyában

Szöveg: Révészné dr. Markovics Zita hadnagy |  2011. április 21. 12:59

Tojás kerersés, aszfaltrajzverseny, állatsimogató, ugrálóvár, futóverseny és persze tojásfestés is volt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár húsvétváró rendezvényén,0 a múlt hétvégén. A Kossuth laktanyában dolgozók családtagjai számára szervezték meg a Humánszolgáltató Iroda dolgozói a tartalmas programokkal teli délelőttöt.

1595917529
Déginé Bulyáki Edit irodavezető szerint külön sikerként könyvelhető el, hogy a résztvevő több mint nyolcvan család közül hatvan külszolgálaton lévő katona családja volt. Ezen a napon arra is lehetőséget kaptak a családtagok, hogy a videokonferenciákon használatos technikai berendezés segítségével élő kapcsolatot teremtsenek a külföldön szolgálatot teljesítő katonákkal.

Az alakulatnál szolgáló Tanka Zsolt törzsőrmester, a földesi Szélrózsa Néptánc Együttes tagja elhozta csapatát, amely szórakoztató és humoros műsort adott a vendégeknek. Ezután a szerepelni vágyók húsvéti locsolóverseket szavaltak a színpadon – ez már a versengés része volt. A várva várt tojáskereső verseny előtt a szervezők különböző műanyag és csokoládétojásokat rejtettek el a sportcsarnok melletti erdős területen. A gyerekek és szép számmal felnőttek is lelkesen kutatták át a területet. A „zsákmányt" persze meg lehetett tartani, vagy éppen enni, s a pontokat a tojások mennyisége alapján kapták a versenyzők. Ezután következett a futóverseny, ahol minden nevező sikeresen teljesítette a távot, így senki nem maradt ajándék nélkül. Az utolsó versenyszám a rajzolás volt: az átszellemülten alkotó gyerekek színesebbnél színesebb rajzokkal borították be a sportcsarnok melletti szürke aszfaltot.

1595917530
A húsvétváró délelőttön nem csak a legjobban teljesítők térhettek haza ajándékokkal: a laktanyában dolgozók felajánlásának eredményeként rengeteg csokinyúl talált gazdára. A Honvédszakszervezetnek köszönhetően pedig nem csak üdítővel és rágcsálnivalóval töltekezhettek fel a fiatalok, hanem frissen sült kalácsból és kuglófból is lakmározhattak.
A húsvéti készülődés elmaradhatatlan „kelléke" a nyúl sem maradt ki a rendezvénysorozatból, hiszen a dandár egyik dolgozója Nagy Tibor saját állatait hozta el a gyerekeknek. Így lehetett nyuszit, kecskét és bárányt simogatni, a bátrabbak pedig a pónilovaglást is kipróbálhatták.

A Kossuth laktanyában immár hagyománnyá váló családi programon azok a gyerekek sem unatkoztak, akik a versengésben nem vettek részt: ők megrohanták az ugrálóvárat, próbálgatták a készségfejlesztő játékokat vagy a játéksarokban kerestek maguknak elfoglaltságot.
A húsvétvárás legfontosabb mozzanata a tojásfestés sem maradt ki a programok közül: sokszor nem csak a kicsik, a szülők is belefeledkeztek az alkotó tevékenységbe.

Fotó: A szerző felvételei