Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Informatikust köszöntöttek a híradó ezred katonái

Szöveg: honvedelem.hu / Gyimóthy Levente | Fotó: Dömsödi Richárd |  2021. november 17. 11:08

Nyugdíjba vonulása alkalmából ajándéktárggyal és emléklappal köszöntötte Vokla János ezredes, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnoka Bélafalviné Rácz Piroska honvédelmi alkalmazottat.

_R2_2050

A Dunántúli Híradó és Informatikai Főközpont szerteágazó feladatrendszerében informatikusként dolgozó Bélafalviné Rácz Piroska az oroszlányi hőerőműben kezdte pályáját mechanikai műszerészként. 2002-ben került a Magyar Honvédség kötelékébe: az MH 12. Légvédelmi Rakétadandár hírközpontjának forgalmi alkalmazottjaként felügyelte Győrött az informatikai rendszer működését. Munkavégzésének helyszíne később sem változott, azonban más alakulat rendeltetésébe került: 2007-től az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred DHIFK alegysége kihelyezett, győri híradó és informatikai részlegén folytatta pályafutását.

Az Ácson élő, oroszlányi születésű ünnepelt széles rálátással bír a számítógép-kezeléshez kapcsolódó területekre, legyen szó szoftverhasználatról, hardveres-szoftveres feladatokról, vagy az ehhez kapcsolódó biztonsági rendszerekről.

Egy fiúgyermeke, menye és három unokája – két kisfiú és egy kislány – Németországban él, így ezidáig ritkán láthatta őket a távolság és elfoglaltságai miatt. Nyugdíjba vonulása után reméli, hogy megváltozik a helyzet és több ideje jut majd családjára. Szabadidejében szívesen gobelinezik és a háztáji feladatok, állattartás is lekötik. Mindezek mellet sokat mozog: a kertben tevékenykedik, valamint rendszeresen jógázik.

Az alakulatnál egyszerre három beosztást is teljesítő informatikus szerint a honvédség plusz éveket adott számára, mert volt, hogy korábban 12 órás munkákat kellett vállalnia. ,,Sok élményt szereztem itt. Szeretek másokért dolgozni” – vallja az informatikai hálózatépítésben és üzemeltetésben jártas alkalmazott, akinek parancsnoka valamennyi, korábbi vezető nevében is megköszönte munkáját, majd jó egészséget kívánt az ünnepelt következő életszakaszára.

_R2_2055