Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Irán már megint háborúról beszél

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2008. július 8. 20:16

Tel-Aviv és a Perzsa-öbölben állomásozó amerikai hadiflotta lesz Irán első számú célpontja, ha az ázsiai országot atomprogramja ürügyén támadás érné – jelentette ki kedden Ali Hameneinek, Irán vallási és politikai vezetőjének egyik tanácsadója.

Ali Sirázi hodzsatoleszlám azt követően nyilatkozott így, hogy a Fars hírügynökség jelentette: az iráni iszlám rendszer elitalakulatának számító Forradalmi Gárda tengeri hadgyakorlatot folytat a Perzsa-öböl vizein.

“A cionista rezsim jelenleg nyomást gyakorol a Fehér Ház vezetőire. hogy támadják meg Iránt. Ha elkövetnek egy ilyen ostobaságot, az első válaszcsapás célpontja Tel-Aviv és az öbölben lévő amerikai hadiflotta lesz" – idézte Sirázi szavait az ISNA iráni hírügynökség.

Megfigyelők emlékeztetnek rá: az Egyesült Államok és Izrael a közelmúltban nem zárta ki, hogy erőt vet be Irán ellen az ázsiai ország atomfejlesztési terveire válaszul. A Nyugat ugyanis attól tart, hogy Teherán nukleáris programja nem áramtermelésre, hanem katonai célokra irányul.

Címkékgyakorlat