Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ismét Acéltáltosok lepik el a Kincsem Parkot

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium, Sin Bettina |  2024. augusztus 30. 15:35

Immár második alkalommal látványos harci szimulációkkal, izgalmas taktikai küldetésekkel és katonai bemutatókkal várja az érdeklődőket Magyarország legnagyobb Acéltáltos Airsoft Fesztiválja a budapesti Kincsem Parkban. A Honvédelmi Minisztérium közreműködésével augusztus 31-én és szeptember 1-én szervezett, ingyenesen látogatható esemény minden korosztály számára tartogat meglepetéseket.

Acéltáltos_1

A katonás világot, izgalmakat kedvelő fiatalok előtt továbbra is nyitott az ajtó: a „Szeretem, Megvédem!” kampány keretében a Magyar Honvédség várja a vagány, bátor és elhivatott területvédelmi tartalékosokat. Tizennégy katonai kihívás, valódi Airbus H145-ös katonai helikopter, lélegzetelállító akciók - többek között ezek várják az airsoftban gyakorlott versenyző csapatokat, akik tíz zónára osztott pályán, látványos, taktikai küldetések során mérhetik össze erejüket. A fesztiválra nemcsak airsoftosokat várnak, hanem kezdőket is, hiszen a feladatokat úgy találták ki, hogy mindenki egyenlő eséllyel indulhasson a megmérettetésen, ahol az ügyesség, az erőnlét és a taktikázás is nagy szerepet játszik.

A fesztivál első napja egy különleges katonai bemutatóval indul, majd a résztvevők különböző küldetések során mérik össze tudásukat, ahol nap végén kiderül, hogy ki viheti haza a kétmillió forintos fődíjat és a vele járó vándorkupát. A fesztivál ideje alatt a látogatóknak is kijut majd az izgalomból, hiszen kipróbálhatják a katonai akadálypályát, ahol a felszerelések mellett a katonai járműveket is megnézhetik, illetve robotkutyákkal is versenyezhetnek.

Acéltáltos_3

Kutnyánszky Zsolt, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért, haderőfejlesztésért és védelmi iparért felelős államtitkára és Bartók Marcell, az Acéltáltos Honvédelmi Airsoft Fesztivál szervezője a TV2 Mokka című műsorában beszéltek arról, miért jó lehetőség toborzásra is az esemény. A Magyar Honvédség katonái és a civil airsoftosok együtt fognak egymás ellen játszani, egymás világát megismerve. „Az Airsoft Fesztiválon szeretnénk népszerűsíteni a tartalékos területvédelmi haderőt. Az a célunk, hogy az állampolgárok találkozzanak a honvédséggel és aki szeretne, az családja, lakóhelye közelében teljesíthessen tartalékos szolgálatot” – mondta az államtitkár a műsorban.

Acéltáltos_2

Az airsoftban egyrészt a gamerek, másrészt az edzett, kalandvágyó, katonai világra nyitott személyek mélyednek el. A Magyar Honvédségnek fontos a társadalmi jelenlét; fontos, hogy a lakosság megismerhesse mit csinálnak a katonák és minél több információt szerezzen a különböző szolgálati formák lehetőségeiről.

További információ és részletes program az esemény weboldalán található.

Acéltáltos_plakát