Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ismét csempészalagutakat bombázott Izrael

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2009. május 20. 6:47

A repülőtámadás előtt a Gázai övezetből rakétát lőttek ki Szderót izraeli városra. Izraeli harci repülőgépek légicsapást mértek kedden a Gázai övezet és Egyiptom határa alatt lévő csempészalagutakra néhány órával azután, hogy egy palesztin rakéta csapódott be Izrael egyik városában – közölték palesztin források.

Palesztin orvosok szerint a csempészalagutak elleni három légicsapás egyikében egy nő könnyebben megsebesült. Egy másik légicsapás a Hamász egyik őrállását vette célba az izraeli-gázai határ kerítésénél. Az izraeli légierő a 22 napos gázai offenzívát lezáró, január 18-án tető alá hozott tűzszünet óta nem támadta a Gázai övezetet uralma alatt tartó palesztin szervezet állásait. Az izraeli hadsereg nem fűzött magyarázatot a hírekhez.

Az izraeli légicsapások előtt néhány órával a Gázai övezetből kilőtt rakéta csapódott be egy szderóti ház udvarán, komoly károkat okozva az épületben. A támadásnak nem voltak áldozatai.

Szderót városa öt kilométerre fekszik a Gázai övezettől. Korábban gyakorta került a palesztin szélsőségesek célkeresztjébe, de majd két hónapja nem érte támadás. A január 18-i tűzszünet óta a palesztin rakétatámadások megritkultak, de szórványosan még mindig előfordulnak.