Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Izrael egyelőre nem békél

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2009. augusztus 11. 8:29

Az izraeli külügyminiszter szerint kevéssé valószínű, hogy a következő években meg lehessen kötni a békét a palesztinokkal, legfeljebb a biztonsági állapotokon és a gazdaságon lehet javítani.

“A felek közé áthághatatlan árkot húzott a palesztinok hajthatatlansága Jeruzsálem és a menekültek hazatérése, valamint a zsidó telepek ügyében" – mondta Avigdor Liberman Izraelbe látogató amerikai demokrata párti képviselőknek egy hétfői közleménye szerint.

Liberman kijelentette, hogy “az izraeli politikának a realitásokból kell kiindulnia és nem illúziókból, de folytatnia kell a párbeszédet a palesztinokkal a biztonsági kérdésekről és a gazdaságuk feljavításáról. Ez a maximum, amit elérhetünk a következő években" – mondta.

A külügyminiszter szerint újólag kudarcba fullad minden olyan célkitűzés, amely határidőkhöz kötve erőlteti a békeszerződést.

A 29 fős amerikai delegációt fogadta Simon Peresz elnök is, aki arról győzködte a képviselőket, hogy jelentéktelenek a nézeteltérések Izrael és az Egyesült Államok között.