Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Izraeli katonák lelőttek négy palesztin fegyverest

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2009. június 8. 12:06

Az izraeli katonák lelőttek hétfőn négy palesztin fegyverest, amikor megpróbáltak behatolni Izrael területére a Gázai övezetből – közölték az övezetet uraló Hamasz palesztin iszlamista szervezet biztonsági tisztségviselői.

Legalább tíz, lóháton és pokolgéppel megrakott járművön közlekedő palesztin fegyveres kísérelt meg bejutni izraeli területre Karni és Nahal-Oz határátkelő közelében.

Előzetes értesülések szerint a palesztinoknak a támadás kezdetén sikerült egy izraeli katonát foglyul ejteniük. Amikor az izraeli járőrök észrevették a behatolást, a támadók tüzet nyitottak rájuk. Helyi lakosok szerint a palesztin fegyveresek páncéltörő fegyvereket és robbanóeszközöket vetettek be az izraeli katonák ellen. A palesztinok robbanóöveket is viseltek.

A Gázai övezet viszonylag csendes azóta, hogy ez év januárjában Izrael befejezte három hétig tartó hadműveletét a területen, szórványos lövöldözések azonban előfordultak. Az incidensek többsége izraeli járőrök elleni támadásokat és pokolgépek telepítését jelentik, s ezeket kisebb fegyveres csoportok követik el, nem a Hamász, amely két éve ellenőrzi az övezetet.

Címkékjárőr