Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kacagó gyermekek a debreceni játszóházban

Szöveg: Enyediné Dobai Henriett főhadnagy, Révészné dr. Markovics Zita hadnagy |  2011. február 5. 10:15

Mintegy húsz gyermek és szüleik vették birtokukba az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Sportcsarnokát az elmúlt héten, szombaton délelőtt. A rendezvénnyel a dandár Humánszolgáltató Irodájának új szolgáltatása indult el. A HUSZ-HOSZ (a Humánszolgáltató Iroda és a Honvédszakszervezet által közösen működtetett) Játszóház minden hónap utolsó szombatján 9 és 12 óra között várja a gyerekeket, amíg a szülők sportolnak a laktanya kondicionáló termében, vagy éppen a hétvégi bevásárlást intézik.

Az új szolgáltatás már az első alkalommal sikert aratott, a színes ügyességi és készségfejlesztő játékok felhőtlen kikapcsolódást nyújtottak kicsiknek és nagyoknak.

A felfújható labirintus csúszdán a gyermekek kacagva ugrándoztak, csúszkáltak, a rajzasztal, a színes építő játékok, a hintalovacska, egy percre sem maradtak gazdátlanul. A guruló, lépegető készségfejlesztők jó mókázásra adtak lehetőséget és a futkározás, focizás sem maradt el, hisz a Sportcsarnok hatalmas tere minderre jó lehetőséget adott.

A következő HUSZ-HOSZ Játszóház rendhagyó módon, hónap elején, február 5-én szombaton lesz, ekkor szervezik a dandár dolgozói a PRT -9. váltásában szolgálatot teljesítő katonák hozzátartozóinak családi napját.

A gyermekfelügyeletet akkor is a Humánszolgáltató Iroda munkatársai és a Helyőrségtámogató Parancsnokság katonái látják majd el.

Ezúton hívjuk tehát a szülőket, látogassanak el gyermekeikkel a következő játszóházi délelőttünkre! A kicsik nagyszerű élménnyel gazdagodva térhetnek haza, a szülők pedig ezalatt beszélgethetnek, bevásárolhatnak, vagy akár sportolhatnak.