Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kadétok ,,sorakoztak fel” a Szakmák Utcájában

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Dömsödi Richárd |  2022. június 12. 9:19

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum idei képzési kínálatával ismerkedhettek a szakmát, hivatást választó fiatalok a város központjában található Zichy-ligetben, a ,,Szakmák Utcája” szlogennel hirdetett pályaorientációs napon.

_CSL8470

A diákok számára igen hasznosnak számító programot 2019-ben indították útjára, azért, hogy bemutathassák a város tizenegy szakképző tagintézményének és azok duális partnereiknek sokoldalúságát. Mivel az elmúlt két évben a járványhelyzet megakadályozta az ilyen és ehhez hasonló programok megszervezését, 2019 után idén először járhatták körbe a pályaválasztás előtt álló tanulók a különböző oktatási intézmények nyújtotta lehetőségeket.

A rendezvényen részt vettek az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred katonái is, akik szívesen válaszoltak a fiatalok kérdéseire. „Láthatóan jelentős az érdeklődés: a fiatalabbakat a fegyverek használata érdekli, az idősebb korosztály az alakulatunkhoz való csatlakozás lehetőségeiről faggat bennünket” – osztotta meg tapasztalatait Bódi Tibor főtörzsőrmester, szakasz altiszt.

_CSL8548

Az eseményen az Árpád Technikum kadétjai is bemutatták az eddig tanultakat: színvonalas közelharc-bemutatót tartottak. A részben az ezred által képzett kadétok a szakmaválasztás előtt álló fiataloknak túszejtő akciót, illetve az abból történő kiszabadítást is bemutatták.

„Az egyéni harcosok kora lejárt: ma már a katonák teamben, csapatmunkában dolgoznak“ – hívta fel a figyelmet oktatójuk, dr. Zöllei Zoltán nyugállományú alezredes, a Magyar Közelharc-Kézitusa Szövetség elnöke, a látványos bemutató összeállítója.

A szakmaválasztási programot pályaorientációs társasjátékok, kisfilmek vetítése mellett ismert fellépők színpadi produkciói is színesítették.