Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kadhafi csapatai újra akcióban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. május 2. 20:41

A líbiai kormányerők nagyobb szabású támadást indítottak a felkelők kezén lévő Miszráta ellen, a város kikötőjét pedig tüzérségi tűz alá vették – közölték a felkelők. Kadhafi csapatai délnyugat felől, harckocsik bevetésével reggel indították el a támadást, és megpróbálnak behatolni a városba, ahol az éjszaka hatan vesztették életüket. A tankok a repülőtér közelében járnak, ahol az elmúlt napok összecsapásai koncentrálódtak. Az első ágyúlövések reggel hatkor dördültek el, és azóta is szinte folyamatos a tüzelés – közölték a források.

A szárazföldön minden külső kapcsolatától elvágott város ellátása szempontjából kulcsfontosságú kikötőt hétfőn már második napja rombolták a tüzérség sorozatvetőinek a rakétái. Eddig mintegy száz rakétát zúdítottak a kikötőre az utóbbi 36 óra alatt – közölte a lázadók egyik szóvivője, s arra panaszkodott, hogy nem kapnak támogatást a NATO-tól.

Úgy tűnik, a NATO megfeledkezett rólunk, és ez felbátorította Kadhafi erőit. A NATO erői semmit sem tettek az elmúlt 24 órában – mondta a szóvivő.

A város közelében, a tengeren várakozik szombat óta a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) egyik hajója, de veszélyes helyzet miatt nem tud kikötni.