Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai képviselő-váltás Brüsszelben

Szöveg: Magyar Honvédség Katonai Képviselő Hivatala | Fotó: a hivatal felvételei |  2021. február 12. 14:20

Dr. Orosz Zoltán altábornagy 2017 decemberétől látott el katonai képviselői feladatokat Brüsszelben, a Magyar Honvédség Katonai Képviselő Hivatala vezetőjeként. Mandátuma lejárta után feladatait Horváth Gábor vezérőrnagy veszi át.

katonai_kepvis (3)

A NATO és az EU Katonai Bizottságok elnökei az utolsó hivatalban töltött hete folyamán megtartott Katonai Bizottsági Plenáris üléseken köszöntek el Orosz altábornagytól. Mind az EU, mind a NATO katonai bizottság elnökei köszönetüket fejezték ki a katonai képviselő kiemelkedő aktivitásáért, valamint a magyar képviselet proaktív működéséért. Orosz tábornok nyugdíjas éveihez pedig sok sikert, jó egészséget kívántak.

katonai_kepvis (1)

Orosz altábornagy mindkét Katonai Bizottság ülésén válaszbeszédében hangsúlyozta: megtiszteltetés volt számára Magyarországot és a Magyar Honvédséget ilyen magas szintű katonai fórumon képviselni. Mint fogalmazott: az elért eredmények nem csak az ő érdemei, hanem a katonai képviseleten szolgáló valamennyi beosztott lelkiismeretes munkájának a gyümölcse. Elismerését fejezte ki a bizottság tagjainak a három év alatt tanúsított professzionális munkáért és azért az eredményért, amit a kihívásokkal teli környezetben közösen végeztek, végül megköszönte az együttműködést.

Külön köszönetét fejezte ki a belga képviseleten keresztül a vendéglátó nemzetnek, amely mindent megtett a NATO és az EU helyi intézményeinek gördülékeny, biztonságos működéséért.

A Katonai Képviselő Hivatala vezetői beosztásának hivatalos átadás-átvételét február 11-én, csütörtökön tartották meg Brüsszelben, a NATO központjában.

katonai_kepvis (2)