Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai ügyészek látogattak Szentesre

Szöveg: Sipos Katalin |  2011. június 3. 11:33

A szegedi katonai ügyészség delegációja – dr. Lele András ezredes, az ügyészség vezetőjének vezetésével – látogatott el május 31-én Szentesre, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredhez. A vendégek az alakulat életével ismerkedtek meg. 

A vendéglátók igyekeztek olyan programot összeállítani a jogi szakembereknek, amelynek segítségével gyakorlati tapasztalatokkal egészíthetik ki saját munkájukat.

A rendezvény az alakulatról szóló előadással kezdődött. Nyers József mérnök ezredes, az ezred parancsnoka a katonai szervezet történetéről és a városról is beszélt. Külön kitért a szentesi katonák külföldi missziókban és katasztrófahelyzetekben való részvételére, valamint a századok tevékenységére. 

Ezt követően Kállai Ernő százados, a víztisztító század parancsnoka tartott tájékoztatást az alegység feladatairól.

A vendégek ezután megismerkedtek az ezred alegységeinek mindennapi kiképzési tevékenységével, majd megtekintették a csapatmúzeumot, ahol az alakulat parancsnoka és a delegáció vezetője is megosztotta saját élményeit a műszaki katonák tevékenységéről a hallgatósággal.

A katonai ügyészek látogatásával egy időpontra esett az 1. és 2. hídépítő századok kiképzése, amelynek során hídkompokat építettek és kompátkelőhelyet üzemeltettek a Tiszán, az alakulat vízi gyakorlóterén. A látottakat Szkalonai János százados és Tóth Árpád főhadnagy kommentálták a vendégeknek.

 


 Fotó: Kovács Dóra Eszter