Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonaszakácsokat vár a válogatott

Szöveg: Szűcs László |  2009. október 15. 9:36

A Magyar Katonai Kulináris Csapat, vagyis ahogy mindenki ismeri őket, a Magyar Katonaszakács Válogatott megkezdte a felkészülést a 2010-ben megrendezendő Szakács Világkupára. A kiutazó állomány azonban még nem teljes, éppen ezért jelentkezőket várnak.

A Magyar Katonai Kulináris Csapat az eddig elért eredményeinknek és a magyar konyha jó hírnevének köszönhetően 1998 óta folyamatosan pályázati lehetőséget kap a luxemburgi Szakácsművészeti Világkiállításra és Kulináris Világbajnokságra, valamint a négyévente Németországban megrendezendő Szakács Olimpiára és a világversenyek éveinek szünetében megtartandó angliai Szakács Grand Prix versenysorozatra – árulta el a honvedelem.hu érdeklődésére Somorjai Péter főtörzsőrmester, a csapat menedzsere, és helyettes vezetője.

Megtudtuk: a Magyar Katonaszakács Válogatott már most megkezdte a felkészülést a 2010-ben megrendezendő Szakács Világkupára. A csapat folyamatos változása miatt azonban a kiutazó állomány létszáma még nem teljes, illetve a csapat jelenlegi tagjai természetesen gondolnak már az utánpótlásra is, éppen ezért pályázatot hirdettek.

A pályázaton a Magyar Honvédség alakulatainál és katonai szervezeteinél szolgáló tehetséges szakácsokat keresik, akik a csapat hagyományaihoz híven, a hazai és a nemzetközi versenyeken is méltóképpen képviselhetik hazánkat és a Magyar Honvédséget.

Somorjai főtörzsőrmester hozzátette: a pályázatot Hazuga Károly vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokhelyettese hirdette meg. A pályázók közül a kiválasztottak meghívást kapnak a csapat felkészülő főzéseire, ahol munkájuk alapján születik döntés, hogy ki utazhat a csapattal Luxemburgba.

– A pályázat nem egy adatlapból áll, hanem egy szakmai önéletrajzot kérünk az érdeklődőktől – mondta a csapat menedzsere, hozzátéve: a pályázatot e-mailben a [email protected] címre lehet elküldeni. Aki futárral szeretné pályázatát továbbítani az a következő címre küldheti szakmai önéletrajzát: „Magyar Honvédség, Támogató Dandár, Étkezde (Zách u.), Gulyás Károly közalkalmazott." A pályázatok benyújtási határideje: december 31. További információ az alábbi telefonszámokon kérhető: 06-30/424-0603 vagy 06-30/452-2330.