Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiemelt orosz figyelem Dél-Amerikának

Szöveg: Háború Művészete |  2009. április 21. 9:34

Április 14-17. között rendezték meg Rio de Janeiróban a LAAD 2009 haditechnikai kiállítást, melyen természetesen az oroszok is képviseltették magukat.

A térség egyik legfontosabb rendezvényéről van szó, 2007-ben 27 ország 320 cége képviseltette magát. A nagy érdeklődésre számot tartó eseményen megtalálható volt minden, ami beletartozik a haditechnikai fogalomkörébe. A LAAD 2009-en jelen volt az orosz Rosoboronexport cég is, ami különböző haditechnikai eszközeivel, technológiai megoldásaival és szolgáltatásaival kiemelt pozíciót foglal el a fegyvergyártók között.

A Rosoboronexport kiemelt fontossággal kezelte a latin-amerikai rendezvényt, hiszen ez mindig kiváló alkalmat nyújt a régió országaival való együttműködések megalapozására. Az utóbbi időben a latin-amerikaiak nagy érdeklődést mutattak az orosz gyártmányú harci repülőgépekre, helikopterekre, légvédelmi rendszerekre, radarokra, hajókra és páncélozott járművekre. A katonai-technikai kooperációk lehetőségét már számos országgal tárgyalták, figyelembe véve a lehetséges fizetési módokat.

1595886316
A LAAD 2009 során a Rosoboronexport képviselői találkoztak a brazil és további államok katonai és politikai elöljáróival. Rio de Janeiroban megtekinthetőek voltak a Szuhoj, a MiG, a Mil, a Kamov és a Rosvertol tervezőiroda termékei. A Rosoboronexport standjánál információt szerezhettek a látogatók a Szu-35 és Szu-30MK2 többfeladatú vadászgépekről, a Mi-35/Mi-171Sh/Ka-52 helikopterekről, továbbá radarokról, tűzvezérlő rendszerekről, a Tor-M2E légvédelmi rakétarendszerekről, és a különböző hadihajókról (Project 21956 romboló, Project 11356 és Project 11541 fregatt) is.

A felsoroltakon kívül a nagyérdemű informálódhatott a T-90S tankról, a BMP-3/BMP-3M gyalogsági harcjárművekről, a BTR-80/BTR-80A/BTR-90 páncélozott csapatszállító harcjárművekről, a Vityaz láctalpas szállítójárműről, a GAZ-2330 rendőrségi járműről, rakétarendszerekről, de a különböző Kalasnyikov modellek, gránátvetők, gépfegyverek, lángszórok és lőszerek sem maradhattak ki a repertoárból.