Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kigördült az első A400M katonai szállítógép

Szöveg: JETfly |  2009. szeptember 10. 10:09

Az Airbus Military Sevilla közelében található gyárában, San Pablo-ban kigördült a szerelőszalagról az első A400M típusú katonai szállító repülőgép.

Az MSN001 lajstromjellel ellátott gép a napokban kezdi meg a földi tesztsorozatot, amely előreláthatólag két hetet fog igénybe venni. Az eredeti tervek szerint a gépnek 2008 elején kellett volna kigördülnie a szerelőcsarnokból, így jelentős a lemaradás.

Mielőtt a gép elhagyta volna a hangárt elvégezték rajta a szükséges rendszerellenőrzéseket, valamint az EADS által nem részletezett módosításokat hajtottak végre a gépen.

Az Airbus Military közleménye szerint a két hét alatt többek között tesztelik a repülőgép üzemanyag-, nyomáskiegyenlítő-, kommunikációs- és navigációs rendszereit is.

A gép a Europrop International által gyártott négy TP400-D6 típusú hajtóművet kapott, amelyekhez a szükséges szoftvert és szabályzórendszereket is telepítették.

Az EADS abban bízik, hogy sikerül felgyorsítani a teszteket, és 2012 végén, de legkésőbb 2013 elején megkezdődhet a gépek leszállítása a megrendelőknek.