Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kínai katonák látogattak Szentendrére

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. július 9. 11:43

HM Nemzetközi Együttműködési Főosztály szervezésében 6 tagú kínai kiképzési delegáció tett látogatást július 8-án az MH Központi Kiképző Bázis és MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola szentendrei objektumán Chen Zhaohai vezérőrnagy, csoportfőnök vezetésével.

A Kínai Vezérkari Főnökség Katonai Képzési- és Fegyvernemi Csoportfőnökség delegációjának Szalay Zoltán ezredes, az MH KKB parancsnokhelyettese és Dr. Kovács Tibor mk. ezredes, az MH KPTSZI iskolaigazgatója adott tájékoztatást a két intézménynél folyó kiképzési-oktatási tevékenységről, különös tekintettel a tiszthelyettes képzés rendszeréről.

A tájékoztatót és a kínai fél kérdéseire adott válaszokat követően a vendégek személyesen is benyomást szerezhettek a kiképzés helyzetéről, mert a fél napos program nagyobb része a kiképzési létesítmények megismerésével és foglalkozások megtekintésével telt el.
A kínai delegáció vezetője Chen tábornok megköszönte a részletes tájékoztatást és úgy ítélte meg, hogy a látottak, hallottak alapján széleskörű betekintést nyerhettek a Magyar Honvédség kiképzési rendszerébe.

1595878249
 

Címkékkiképzés