Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Király Viktor: „Számomra a katonák mindig misztikusak voltak”

Szöveg: Kánya Andrea |  2009. november 19. 20:24

Király Viktor, a 2008-as Megasztár 4. győztese a tehetségkutató előtt angoltanárként élte mindennapjait – nem is csoda, hiszen a New Yorkban született fiúnak anyanyelve az angol. Azt már kevesen tudják, hogy Király Linda testvére több hónapon át magyar katonákat is tanított a nyelvre.

 „Két évvel ezelőtt még angol nyelvoktatóként az 5 perc angol iskolában dolgoztam. Elküldtek a Pannónia Honvédség telepére, ahol heti egy-két alkalommal adtam angol nyelvleckéket a katonáknak. A tananyag lényege az angol beszéd volt, illetve katonai szakkifejezéseket is tanítottam nekik egészen két hónapig"- meséli Király Viktor a honvedelem.hu-nak.„Az osztályban főleg kezdő-haladó szinten álltak a katonák, de hamar tudtak mar egymással is beszélgetni angolul."

1595893807
Mint ahogy Viktor elmeséli, kötelező volt katonai szaknyelvet is tanítania, de a sztár figyelt arra is, hogy mindig olyan téma kerüljön lehetőleg szóba, ami igazán érdekli tanítványait, ez pedig nem volt más, mint a katonaság.

„Nagyon élveztem ezt a munkát. Megmondom őszintén, számomra a katonák valahogy mindig misztikusak voltak. Amíg Amerikában éltem, a tengerészeti akadémia mellett laktam. Sokszor kosárlabdáztunk az ottani katonákkal. Mindig arra vágytam, hogy kicsit jobban is megismerhessem azokat az embereket, akiknek az a dolguk, hogy az országot védjék. Ez egy nagyon becsületes munka és megtisztelve érzem magam, hogy legalább két hónapot velük tölthettem", mondja az énekes, aki azt is elárulja, hogy ha katona lenne, pilóta lenne. „Gondolom, a sok film miatt, amit láttam a témában", teszi hozzá.

Király Viktor hamarosan elkészül második klipjével, és lemezbemutató turnéra indul.
„Nagyon várom ezt a turnét, mivel úgy érzem, sokat teszünk le ezzel az asztalra. Mindenkit szeretettel várunk."