Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kitüntetés Szolnok város napján

Szöveg: hm.gov.hu |  2010. szeptember 6. 11:07

Ezüst Pelikán díjjal tüntették ki szeptember 1-jén Orosz Zoltán vezérőrnagyot, a HM Honvéd Vezérkar főnök-helyettesét Szolnokon. A korábbi helyőrségparancsnok a város és a helyőrség közötti jó kapcsolat előremozdításáért végzett tevékenységéért vehetett át kitüntetést.

Minden évben szeptember 1-jén – Szolnok város napján – adják át a Szolnok Díszpolgára kitüntető címet és az Ezüst Pelikán díjat a Tisza-parti városban. Utóbbit, vagyis a második legrangosabb szolnoki kitüntetést idén Orosz Zoltán vezérőrnagy, a MH Honvéd Vezérkar főnök-helyettese, Szolnok korábbi helyőrségparancsnoka is átvehette a Városházán megtartott ünnepségen.

A katonaember élete kötöttségektől terhelt: parancsot teljesít és példamutatóan dolgozik. Ennek megfelelni felelősségteljes feladat, igazi nemes szolgálat. Orosz Zoltán tábornok pontosan érezte ezt a felelősséget, mikor a szolnoki katonai helyőrség vezetésével megbízták. Az egykori helyőrség-parancsnok – aki jelenleg a vezérkari főnök helyettese – újra élővé tette a kapcsolatot a város és a katonai bázis között. Szolnokiként élt és gondolkodott. Ennek köszönhetően jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a városban élők büszkeséggel tekintsenek a bázisra – hangzott el az ünnepségen.

Az Ezüst Pelikán díjat évente ketten vehetik át Szolnokon. A város környékén egykoron rengeteg pelikán élt, a madár a mai napig Szolnok címerállata- innen a kitüntetés megnevezése.

 

Szöveg: Szűcs László
Fotó: www.szoljon.hu

Címkékkitüntetés