Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiváló az együttműködés a toborzók és az egyetem között

Szöveg: Gál József tartalékos százados | Fotó: a szerző felvételei |  2022. április 20. 8:01

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Magyar Honvédség között hosszú évek óta kiváló az együttműködés. A partnerség részeként vettek részt a mára hagyományosnak mondható SZTE - Tavaszi Állásbörzén az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 46. Heim Géza Területvédelmi Zászlóalj (MH 2. TVE 46. TVZ), illetve a Csongrád-Csanád megyei MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 12. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda humán ügyekért felelős katonái.

toborzószerk_kapott (3)

Az állásbörzén közel nyolcvan magyarországi vállalat munkatársaival találkozhattak az egyetemisták. A rendezvényen a fiatalok feltehették kérdéseiket a Magyar Honvédség képviselőinek, akik kötetlen beszélgetés formájában adtak átfogó tájékoztatást a katonai életpályával kapcsolatban. A honvédség minden állampolgár számára nyitott lehetőségei érdeklődéssel töltötték el a speciális végzettséget szerző egyetemistákat, akik a beszélgetések során kiemelték: jónak tartják, hogy többféle civil végzettséggel is jelentkezhetnek a Magyar Honvédség kötelékébe.

toborzószerk_kapott (2)

A hét toborzó eseményei azonban ezzel nem értek véget: az MH 2. TVE 46. TVZ katonái másnap, Hódmezővásárhelyen, a Gregus Máté Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola egészségnapján - amely az intézmény tavaszi nyíltnapja is egyben - tartottak előadásokat a középiskolások számára. A rendezvényen a fiatalok egyaránt tájékozódhattak a Magyar Honvédség által kínált ösztöndíj programokról, illetve a hivatásos, szerződéses és tartalékos szolgálati formák nyújtotta lehetőségekről. A standnál az érdeklődők magukra ölthették a katonák néhány felszerelését – egyebek mellett - a kiképzési védőmellényt, sisakot.

A népszerűsítő rendezvények tovább folytatódnak április és május hónapban is.

toborzószerk_kapott (4)
toborzószerk_kapott (1)