Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Komoly magyar támogatás a kórháznak

Szöveg: Palotás Levente hdgy. |  2009. november 3. 6:04

Az MH Tartományi Újjáépítési Csoport komoly anyagi támogatással járult hozzá a Pol-e-Khomri-ban található Textil Kórház működéséhez. A sajátos elnevezésű intézmény, – amely nevét a létesítményt finanszírozó textilgyárról kapta – a város két nagyobb kórházának egyike, ezért szerepe kulcsfontosságú az egészségügyi ellátásban.

A magyar kontingens által támogatott egyik legfontosabb terület – az oktatás körülményeinek javítása, a kormányzati szervek működésének elősegítése és az infrastruktúrafejlesztés mellett – az egészségügyi szféra.

Egy hónappal ezelőtt érkezett a kérés a kórháztól az MH PRT-hoz, hogy a gyógyintézet hatékonyságának növeléséhez nagy szükségük lenne plusz ágyakra, takarókra, illetve gyógyszerekre. Ezért az újjáépítési csoport a lehető leggyorsabban nyújtott segítő kezet és beszerezte a nélkülözhetetlen anyagokat és felszereléseket a klinikának.

1595892947
 

A magyar katonák átadási ceremónia keretében bocsátották a kórház rendelkezésére a korábban kérteket. Az ünnepségen jelen volt a tartományi kormányzó helyettese, a klinika teljes vezetése és Vokla János alezredes, az MH PRT parancsnokhelyettese.

Az adomány részeként az intézmény vezetői átvehettek többek között 40 db kórházi ágyat matracokkal, pokrócokat, törülközőket, gyógyszereket és számítógépeket, amelyek a gyógyintézet adminisztratív munkáját fogják segíteni. A kórház igazgatója és az afgán orvosok nagy örömmel fogadták a magyar kontingens látogatását, megköszönték a gyors segítségnyújtást, amely a jövőben nagy segítséget fog jelenteni számukra a klinika hatékonyabb működtetésében.

1595892947
1595892947
 

CímkékPRT