Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Konferencia egyenruhás hallgatósággal

Szöveg: Szöveg: Szanda Zsolt szds. |  2009. március 26. 8:35

Megemlékező előadássorozatot tartottak a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós Laktanyában a Magyar Köztársaság NATO csatlakozásának 10., valamint az Európai Unióba való belépésünk 5. évfordulója alkalmából.

A rendezvényen elsőként dr. Ványi Zoltán címzetes egyetemi tanár a nemzetközi biztonság időszerű kérdéseiről tájékoztatta hallgatóságát. Õt követte dr. Endesz Ernő politológus, aki előadásában kitért 10 éves NATO tagságunkra, valamint szót ejtett a felkészüléstől a nemzetközi szerepvállalásig, a NATO fejlődéséről és az Európai Unióval történő együttműködésről is. A Honvéd Vezérkar állományának katonai előadói beszámoltak a Magyar Honvédség küldetéséről, feladatairól, képességéről, fejlesztéséről, a nemzeti katonai stratégiáról és a nemzetközi szerepvállalásról.

Befejezésül dr. Radványi Lajos szociológus – a honvedelem.hu munkatársa – a magyar társadalom biztonság érzetéről beszélt, valamint tájékoztatást adott arról is, hogy a NATO és a Magyar Honvédség hogyan mutatkozik meg a közvélemény kutatások során végzett felmérésekben. Az előadássorozatot egy fórum zárta, ahol a megjelentek tehették fel kérdéseiket és jelezhették észrevételeiket, véleményüket az előadók felé.

Fotó: Bajkán Gabriella tőrm.

1595885408