Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Várja vendégeit a Tiszti Klub

Szöveg: Szanda Zsolt |  2009. március 26. 9:01

Mint arról már hírt adtunk, a helyi önkormányzat kezdeményezésére, illetve a HM. Kommunikációs és Toborzó Főosztály és a HM. Honvéd Kulturális Szolgáltató Kht. támogatásával az eddig méltatlan körülmények között működő Tiszti Klub új helyre került Hódmezővásárhelyen.

A korábban bölcsődeként, óvodaként funkcionáló épületegyüttes a jövőben a Zrínyi Miklós Laktanyában szolgáló katonák szabadidős tevékenységéhez biztosít megfelelő helyszínt 400 négyzetméternyi alapterületen.

Az épületben az irodák mellett kialakításra került többek között egy modern, elegáns bútorokkal berendezett társalgó, amelyet elsősorban reprezentatív események, megbeszélések lebonyolítására használnának. Annak előterében fogadóhelyiség található, s abból szintén egy tárgyalásra alkalmas szoba nyílik. – mutatta be a helyiséget Neparáczki Ferenc, aki 1992 óta irányítja a Klubot.

Az épületben továbbsétálva egy oktatási célokat szolgáló helyiségbe érkeznek a látogatók. Az, 60 fő befogadására alkalmas. A terem kialakítására többek között azért is szükség volt, hogy katonák KRESZ oktatása megfelelő körülmények között történjen. – fogalmazott az intézményvezető. Az épületben található még egy 50 férőhelyes, bérelhető rendezvényterem, ahol ott jártunkkor éppen egy nyugdíjasoknak szóló előadás zajlott. Az „L" alakú épület végében a nyugállományúak klubja

1595885409
található, hiszen Hódmezővásárhelyen az viszonylag nagy létszámmal a mai napig aktívan működik. Az új létesítmény nagy büszkesége a modern számítógépekkel felszerelt ún. E-Magyarország pont. Ez a helyiség, mint ahogy korábban is, a katonák mellett várja a civil lakosságot is.

A számítógépeket óránként 120 Ft-ért használhatja bárki, akár internetezésre is. A vezetőség tervei között szerepel, hogy ezt a díjat a katonák még tovább próbálják csökkenteni. A  nyugállományúak már heti 16 órában díjmentesen vehetik igénybe ezt a szolgáltatást. Az épületet egy nagy, parkosított udvar zárja körbe, amely Neparáczki Ferenc szerint tavasztól őszig szintén helyet biztosíthatna a különböző rendezvények lebonyolítására.

A jövőbeli célok között szerepel az is, hogy az épület alatt található pince az átalakítások után a fegyveres erők klubjaként működhetne, valamint – hogy a katonafeleségeknek segítséget nyújtsanak – a klub munkatársai gyermekfelügyelet vállalnának, amíg a szülők a városban intézik dolgukat. A nagy népszerűségnek örvendő nyári tábor továbbra is várja majd a gyerekeket, s bíznak abban, hogy mindennapokban is élettel telik meg a belvárosban található Tiszti Klub.