Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kontingensváltás a szarajevói Butmir táborban

Szöveg: Kálinger Roland százados |  2010. július 27. 13:49

Az elmúlt két hét megfeszített munkája után július 27-én reggel 10 órakor, az MH EUFOR Kontingens hatodik váltásának parancsnoka – a fő jegyzőkönyv aláírásával – átadta a kontingens parancsnoki beosztását, így a hetedik váltás teljes felelősséggel megkezdte szolgálatát Bosznia-Hercegovinában.

Gulyás Géza alezredes, a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár Harci Támogató Zászlóalj parancsnokának megítélése szerint, az átadás-átvétel, Preininger Győző őrnagy és beosztott katonáinak kimagasló munkájának köszönhetően jól előkészítve, gördülékenyen zajlott le. Preininger őrnagy – aki a tatai dandár logisztikai zászlóaljának parancsnokhelyettese – fél éven keresztül volt parancsnoka a mintegy 150 katonából álló magyar EUFOR kontingensnek. Az átadás-átvétel két hetében a raktárkészletek, okmányok és beosztások átadása mellett megszerzett tapasztalataikat is megosztották az új váltással.

Az EUFOR-7 állománya három lépcsőben – július 14-én, 21-én és 28-án – érkezett ki a műveleti területre. A sikeres missziós feladat végrehajtására nem csak az alapos felkészülés, a precíz vezetés, de az állomány eddigi missziós tapasztalatai is garanciát jelentenek, fogalmazta meg Gulyás Géza alezredes az új kontingensparancsnok.

Az elkövetkezendő hat hónapban távol a hazától ugyanakkor mégis a hazáért és a Magyar Honvédség hírnevének öregbítéséért dolgozik az új parancsnok és az MH EUFOR-7 kontingens.

1595905217