Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Koszovóba készülnek

Szöveg: Nehéz Attila |  2011. szeptember 8. 11:42

Szeptember ötödikén, hétfőn hivatalosan is elkezdte a felkészülést az MH KFOR Kontingens hatodik váltásának állománya. A Koszovóba készülő kontingens túlnyomó részét ismét az MH 5. Bocskai István Lövészdandár adja.

Az első ütemben, szeptember végéig a katonák feladata az úgynevezett egyéni felkészülés. Ennek során az állomány részt vesz általános lőkiképzésen, műszaki, híradó és vegyivédelmi kiképzésen, illetve békefenntartói alapkiképzésen. Emellett felfrissíti egészségügyi, térképészeti és katonai-földrajzi, valamint a szolgálati szabályzatra vonatkozó ismereteit.

A második ütemben az úgynevezett központi egyéni szakfelkészítést hajtják végre, amely október 3-tól 21-ig tart. Ezt követi a harmadik ütem – október 31-től december 9-ig –, amelynek során a kontingens teljes állománya együtt hajtja végre a feladatokat Hajdúhadházon, a Vay Ádám Kiképzőbázison. A katonák felkészültségét november 28. és december 2. között zárógyakorlaton ellenőrzik.

„A külszolgálatra történő felkészülés során a fő vezérlő elv a szakmailag, mentálisan és fizikailag legjobb állomány kiválasztása. Adottak a kiképzés és felkészülés témakörei, valamint az értékelés rendje. Mindenkinek prioritásként kell kezelnie, hogy a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár katonájaként mind a felkészülés, mind a misszió során tudása legjavát adva, fegyelmezetten kell végrehajtania feladatait" – mondta a kontingens kijelölt parancsnoka, Polyák András alezredes, a dandár megbízott törzsfőnöke.

1595924142