Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közép-Európa legmagasabb rangú katonái tárgyaltak Budapesten

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2011. december 14. 10:29

Magyarország társrendezésében találkozót tartottak Budapesten a NATO közép-európai vezérkari főnökeinek részére. A konferencia ünnepélyes megnyitóját december 12-én, hétfőn reggel rendezték meg a Hotel Meridienben.

1595928666
James G. Stavridis admirális, az Egyesült Államok Európában Állomásozó Erőinek parancsnoka (USEUCOM) és dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnökének közös meghívására Horvátország, Csehország, Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Szlovákia és Szlovénia képviseletében jelentek meg az egyes országok legmagasabb rangú katonái. A felsorolt országok képviselőin túl a megbeszélésekre meghívták az országokba akkreditált amerikai katonai attasékat is, akik szintén részt vettek a konferencián.

A rendezvény során a meghívottaknak alapvetően a régió jelenlegi helyzetével, a NATO-nak a régió biztonsága érdekében kifejtett erőfeszítéseivel kapcsolatos, valamint a találkozón részt vevő országok 2014-et, az ISAF-misszió befejezését követő elképzeléseiről tárgyaltak. A felsorolt témakörök megbeszélésén túlmenően a találkozó jó alkalmat kínált a meghívott országok képviselői közötti kétoldalú megbeszélések lebonyolítására.

1595928667

 Fotók: Galovtsik Gábor és Szabó Lajos