Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Középpontban az altisztképzés

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Horváth Sztaniszláv |  2023. július 13. 17:47

Az MH Altiszti Akadémia első alkalommal rendezi meg az Altiszti Akadémiák Nemzetközi Konferenciáját, július 12-15-e között, Budapesten.

A konferenciát azzal a céllal hívták életre, hogy lehetőséget biztosítsanak a NATO és a partnerországok számára tapasztalatok és jó gyakorlatok megosztására.

Zsiros Tamás főtörzszászlós, az MH Altiszti Akadémia Altisztképző Központ parancsnoka kérdésünkre elmondta: a nemzetközi konferencia voltaképpen a környező országok és a NATO tagállamok altisztképző központjainak és akadémiáinak találkozója. A konferencia megfelelő alkalmat teremt arra, hogy a meghívottak ismertessék saját képzési rendszerüket, és a bemutatókat követően átbeszélhessék, hogy a jövőben milyen formában tudnak együttműködni egymással. A négynapos szakmai rendezvényen a hazai résztvevők mellett német, finn, svéd, osztrák és szlovák akadémiák képviseltetik magukat.

Az előadások mellett a vendégek ellátogatnak az MH 1. Klapka György Páncélosdandárhoz, valamint szombaton megtekintik az altisztavatást a Hősök terén.