Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A szaúdi haditengerészet diplomatákat menekített ki Ádenből

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2015. március 29. 18:43

A szaúdi haditengerészet diplomaták tucatjait menekítette ki a dél-jemeni Ádenből, miután a Jemenben beavatkozó koalíció repülőgépei március 28-án, szombatra virradóra újabb légicsapásokat mértek a síita húszi lázadók állásaira – jelentette a szaud-arábiai állami televízió.

„A haditengerészeti erők a Tornádó fedőnevű művelet keretében diplomatákat, köztük szaúdiakat menekítettek ki Ádenből" – közölte az al-Akbaríja szaúdi hírtelevízió.

A Rijád által vezetett, kilenc arab országot tömörítő koalíciós erők már harmadik egymást követő éjszaka bombázták a jemeni fővárost, Szanaát és környékét. Helyi lakosok szerint ez volt eddig a leghevesebb támadás a „Határozottság Vihara" fedőnevű hadművelet kezdete óta, a repülőgépek katonai létesítményekre, elsősorban a felkelők légvédelmi ágyúira és fegyverraktáraira mértek légicsapásokat.

A jemeni elnököt támogató Szaúd-Arábia és öbölbeli szövetségesei csütörtökre virradóra indítottak katonai beavatkozást Jemen területén a síita húszi lázadók ellen, miután a fővárost már tavaly szeptember óta ellenőrzésük alatt tartó milíciák a déli országrészben, Áden közelében is előrenyomultak.