Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonák hagyták megszökni a rabokat?

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2015. július 1. 14:21

Mintegy 1200 elítélt szökött meg június 30-án, kedden tisztázatlan körülmények között egy közép-jemeni város börtönéből, köztük az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet tagjai is – közölték különféle források.

A Saba hivatalos helyi hírügynökség belbiztonsági forrásra hivatkozó jelentése szerint az al-Kaida követőinek egy csoportja megtámadta a központi börtönt Taizz városában, és a veszélyes rabok közül több mint 1200-at kiszabadított.

Egy másik forrás, egy helyi illetékes viszont azt mondta, hogy az elítéltek a különféle milíciáknak a városban folyó összecsapását kihasználva szöktek meg. Al-Kaida-gyanús személyek szerinte is vannak köztük.

A belbiztonsági forrás azt állította, hogy a 2011-ben megbuktatott Ali Abdalláh Száleh elnökhöz hű katonák hagyták megszökni a rabokat, miközben heves harcok folytak a börtön közelében, és az ellenfeleik már közel értek hozzá.

Ez a jemeni polgárháború legnagyobb fogolyszökése, ami rámutat a központi hatalom meggyengülésére – jegyezte meg a brit hírügynökség.