Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Költségmegtakarítási intézkedéseket terveznek az osztrák hadseregnél

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. október 5. 17:08

Az osztrák hadsereg költségmegtakarítási csomagtervét jelentette be az osztrák védelmi miniszter és a vezérkari főnök október 3-án, pénteken. Az intézkedés laktanyabezárásokkal, átszervezésekkel és egyes nehézfegyverzetek leépítésével járna.

Gerald Klug védelmi miniszter a 65-ből összesen 13 laktanya bezárását, köztük a karintiai helikopterbázis megszüntetését tervezi. A laktanyák számának csökkentése csaknem az összes tartományt érintené, köztük a karintiai, alsó-ausztriai, felső-ausztriai, a tiroli, salzburgi, stájerországi és bécsi körzeteket. A 13 bezárásra ítélt laktanyából hatot eladnának.

Ezen túl 25 harckocsit, 23 katonai javítópáncélost, 106 tüzérségi eszközt és 285 páncéltörő fegyvert értékesítenének.

Bezárnák még egyebek között a bécsújhelyi Theresianum Katonai Akadémia gimnáziumát és megszüntetnének több katonai zenekart, a kilencből ezentúl csak négy működne – Bécsben, Linzben, Klagenfurtban és Innsbruckban.

A most bejelentett költségmegtakarítási intézkedéstervezet, amellyel évente nagyjából 200 millió eurót tudnának megspórolni, a teljes állomány létszámának 5,9 százalékát, 1400 munkahelyet érintene 2018-ig.