Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lavrov cáfolta, hogy Moszkva és Washington megállapodott Aszad jövőjéről

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2016. április 2. 12:43

Cáfolta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azokat a „piszkos kiszivárogtatásokat”, amelyek szerint Bassár el-Aszad szíriai elnök jövőjéről egyezség jött létre Oroszország és az Egyesült Államok között.

„Amerikai partnereink nem kérdőjelezhetik meg nyilvánosan azt a formulát, amelynek értelmében csakis Szíria népe dönthet el minden, Szíria jövőjével kapcsolatos kérdést" – jelentette ki az orosz diplomácia vezetője április 1-jei, pénteki moszkvai sajtóértekezletén.

Lavrov szerint „a valóságot eltorzító piszkos kiszivárogtatásokban" Moszkva annak jelét látja, hogy Washington képtelen rávenni néhány térségbeli és európai szövetségesét arra, hogy megadják a szíriaiaknak a sorsuk eldöntéséhez és a vezetőjük megválasztásához való jogot.

Az al-Hayat londoni székhelyű pánarab lap március 31-én, csütörtökön közölte: John Kerry amerikai külügyminiszter több arab országgal tudatta, hogy az Egyesült Államok és Oroszország megállapodásra jutott a szíriai békefolyamat jövőjétől, beleértve azt is, hogy Aszad a rendezés egy meg nem határozott szakaszában külföldre távozik majd.